Pázmány Kártya igénylés

Pázmány Kártya igényléséhez kattintson a képre!

Pázmány kártya

Egyetemünk által bevezetett Pázmány Kártyaprogram keretében minden je­len­legi és egykori hallgatónk, valamint ok­ta­tó, nem ok­ta­tó mun­ka­tár­sunk jo­go­sult kártyaigénylésre, mely té­rí­tés­men­te­sen igényel­hető.

A Pázmány Kártyatulajdonosok szá­má­ra le­he­tő­ség nyílik a Pázmány Kártya­partnerek által kínált kedvezmények igénybevételére.

Bővebb információ: Pázmány Kártya

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális alap társfinanszírozásával valósul meg.

PROFEX NYELVVIZSGA

JÁK Admin. | 2013. augusztus 13. | JÁK | képzések

Intézményünk Profex Jogi-és Közigazgatási Bejelentett Szaknyelvi Vizsgahely.

  • Diplomáját még értékesebbé akarja tenni?
  • Szeretne magabiztosan fordítani?
  • Biztosra akar menni állásinterjúkon?
  • Sikeres jogi pályára készül?
  • A közigazgatásban szeretne elhelyezkedni?

Szerezzen PROFEX jogi- és közigazgatási szakmai nyelvvizsgát!

 Ha tudását szeretné korrekt vizsgarendszerben megmérettetni, a PPKE-JÁK Idegen Nyelvi Lektorátusának PROFEX Vizsgahelye 2006 óta szervez alap-, közép- és felsőfokú jogi és közigazgatási szakmai nyelvvizsgát angol és német nyelvből. A PPKE JÁK azért csatlakozott bejelentett vizsgahelyként a vizsgarendszerhez, hogy egyetemünkön belül tudjunk lehetőséget adni hallgatóink számára a szakmai nyelvvizsga letételére.

Jól felkészült oktatóink a vizsgaanyag kidolgozásában aktívan részt vesznek és vizsgáztatói jogosítvánnyal  rendelkeznek.

A Profex nyelvvizsga államilag elismert háromfokozatú, kétnyelvű, szintező, jogi- és közigazgatási szaknyelvi vizsga, amely jelenleg angol és német nyelvből tehető le. A vizsga kétnyelvűsége egyrészt azt jelenti, hogy a vizsga a magyarországi nyelvtanulók illetve, a zömében magyar anyanyelvű vizsgázók nemzetiségéből fakadó szükségleteinek tesz eleget. Másrészt, a nyelvi közvetítő készség vizsgálatára a vizsga mindhárom fokozatán sor kerül. A vizsgák évente egyszer, áprilisban kerülnek megrendezésre.

Profex nyelvvizsgára felkészítő kurzusok: két féléves felkészítő tanfolyam német vagy angol jogi és közigazgatási szaknyelvből. Képzés rendje: az őszi félévben szeptember közepén, a tavaszi félévben pedig február közepén kezdődnek a 10 hetes kurzusok. A meghirdetett képzéseket csak megfelelő számú jelentkező esetén tudjuk elindítani. Intenzitása: heti egyszer három tanóra, valamely munkanapon.

A képzéseken a részvétel önköltséges. A költségtérítés összegét az Intézet félévente állapítja meg. A képzés díja nem tartalmazza a tankönyvek árát. A kurzusok ára egy félévre 30.000 Ft, a csillaggal (*) jelölt kurzusok 35.000 Ft-ba kerülnek. A Profex nyelvvizsgára felkészítő kurzusok ára egy félévre középfokon 33.000 Ft, felsőfokon 38.000 Ft.

 

Két féléves, 2 x 30 órás PROFEX jogi és közigazgatási szaknyelvi nyelvvizsga előkészítőt indítunk a szaknyelvben még nem jártas érdeklődőknek 2013. szeptember közepétől angol és német nyelven!

Angol : hétfő , kedd 16.30-tól, csütörtök 17.30 és péntek 14.00-tól

Német: péntek  14.00h-tól

Tanfolyam díja: 35.000,- Ft/kurzus

A vizsga 2014 tavaszán lesz!

Jelentkezés: 2013. augusztus 26 - szeptember 12.